Hem / Betala i förskott för solceller – En risk du bör undvika

Betala i förskott för solceller – En risk du bör undvika

Vi på blir ofta tillfrågade om viktiga frågor i samband med köp av solcellsanläggningar, och vi vill gärna hjälpa fler intresserade genom att ge svar på dessa frågor här. På så sätt kan även ni dra nytta av solenergi och skapa en hållbar energilösning.

En av de mest centrala och vanligt förekommande frågorna rör förskottsbetalning. Det är inte ovanligt att många solcellsföretag kräver förskottsbetalning redan vid avtalsteckning. Vissa företag kan begära upp till 75% av ordervärdet i förskott, utan att garantera en tydlig tidpunkt för leverans och installation.

För oss är förskottsbetalning inte aktuellt. Hos oss sker hela betalningen först när anläggningen har installerats, genomgått funktionstester och du som kund är nöjd. Du behöver alltså inte ligga ute med några pengar, det gör vi.

Det finns flera risker förknippade med att förskottsbetala, vilket kan leda till kostsamma konsekvenser:

  • Konkurs: Det värsta som kan hända är att företaget går i konkurs. Dina förskottsbetalda pengar försvinner och du står utan anläggning.
  • Leveransproblem: Om företaget har fått förskottsbetalning men stöter på leveransproblem, kan du tvingas vänta på obestämd tid eller kanske till och med få avbryta projektet om pengarna redan har använts för någon annans anläggning.
  • Återköpssvårigheter: Om du vill häva köpet, kan det bli problematiskt om företaget har använt dina pengar till andra kostnader och inte kan återbetala dig.
  • Förlorad rätt till Grön Teknik: Om betalningen sker på olika år kan du riskera att förlora rätten till Grön Teknik-stöd. Ansökan om detta stöd kan bara göras efter full betalning, så om en del av betalningen sker ett år och resten nästa år, förlorar du stödet för den första delen.

Vi strävar alltid efter att våra kunder ska bli våra mest entusiastiska ambassadörer. Detta uppnår vi endast om alla våra kunder är nöjda med vårt arbete och den service vi erbjuder.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss för att få tips och råd eller för att göra en intresseanmälan.

Telefon: 019-760 75 10
E-post: info@nbeenergy.se


Ditt meddelande kommer automatiskt att skickas till rätt ansvarig person.